چندی پیش دولت ترامپ اعلام کرد که در نظر دارد سپاه پاسداران را به عنوان سازمانی تروریستی معرفی کند، مسئله ای که می تواند تبعاتی غیرقابل پیش بینی به همراه داشته باشد. به گزارش نفت ساران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سِنتکام)، هر دو پس از حمله صدام حسین به ایران ...
به گزارش نفت ساران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سِنتکام)، هر دو پس از حمله صدام حسین به ایران در دهه ۱۹۸۰ شکل گرفتند و فعالیت های برون مرزی این دو، با هم تداخل داشته است. حوزه مسئولیت سنتکام که شامل خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی می شود در همسایگی ایران قرار دارد و با حوزه مسئولیت سپاه قدس، شاخه عملیات برون مرزی سپاه، تداخل دارد.
چارچوب عمل نظامی آمریکا و ایران در منطقه را می توان به عنوان بازتاب اهداف آنها برای رسیدن به هژمونی منطقه ای دانست. هرچند، واقعیت این است که کشورهای دیگر هم در خارج از مرزهای خود مداخله نظامی می کنند، از جمله عربستان در بحرین و یمن، ترکیه در عراق و سوریه، یا روسیه در سوریه. آمریکا یک نمونه تاریخی پیشتاز در این زمینه است و اکنون هم حضور نظامی گسترده ای در خلیج فارس و سراسر منطقه دارد.
حسین موسویان، دیپلمات سابق و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، در یادداشتی که برای هافینگتون پست نوشته است، با بیان این مقدمه، به بیان دلایلی می پردازد که در نظر گرفتن سپاه پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی، می تواند به امنیت ملی آمریکا و ثبات در منطقه آسیب بزند.
نخستین و مهم ترین دلیل، این واقعیت است که سنتکام و سپاه قدس قدرتمندترین و با نفوذترین بازیگران خارجی در سوریه، افغانستان، عراق، لبنان و خلیج فارس هستند. حتی در یمن هم آمریکایی ها و سعودی ها، سپاه قدس را به عنوان رقیب اصلی خود می بینند. بنابراین، اگر قرار است راه حل صلح آمیزی برای بحران های منطقه وجود داشته باشد، همکاری با سپاه ضروری است. برچسب تروریست زدن به آن باعث بستن در به روی فرصت های دیپلماسی موفق خواهد بود.
دوم، سپاه پاسداران یک نهاد حکومتی است، نیرویی شامل سربازان وظیفه و بخشی جدایی ناپذیر از نیروهای مسلح ایران. معرفی آن به عنوان سازمانی تروریستی برابر است با این که ارتش کشوری دیگر به عنوان یک سازمان تروریستی تصور شود. در نتیجه، چنین چیزی به مثابه اعلام جنگ غیررسمی خواهد بود و در کمترین حالت، می تواند تنش ها در منطقه را تا حد زیادی شعله ور کند.
سوم، رییس جمهور دونالد ترامپ مدعی است که نابودی داعش اولویت نخست سیاست خارجیش خواهد بود. نیروهای مسلح ایران در حال حاضر در خط مقدم جنگ زمینی علیه این گروهک در سوریه و عراق و جاهای دیگر در منطقه قرار دارند. حتی رهبران کرد عراق هم اعلام کرده اند که اگر کمک ایران نبود، اربیل در سال ۲۰۱۴ سقوط می کرد. به علاوه، اتحاد نظامی روسیه و ایران هم به پیروزی مهمی در حلب منجر شد. تعیین سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی می تواند بزرگ ترین ضربه قابل تصور به جبهه مخالف داعش باشد و می توان اطمینان داشت که هرگونه دستاوردی در مقابل داعش با بیشترین هزینه برای ایالات متحده به دست خواهد آمد.
آخرین دلیل این که علی رغم اختلاف میان گروه های سیاسی داخل ایران، تمام ایرانی ها از همه طیف های سیاسی در حمایت از نیروهای مسلح متحد هستند. ترامپ ریاست جمهور را با اعمال ممنوعیت علیه ایرانی ها و اتباع شش کشور غالبا مسلمان دیگر آغاز کرد که باعث افزایش خشم علیه دولت ایالات متحده، حتی در میان ایرانی های جهان گراتر شد. اکنون، چنین خصومتی علیه نیروهای مسلح ایران می تواند دشمنی او علیه ایرانی ها را از نظر بسیاری مسجل کند و میخی بر تابوت امید به بهبود روابط میان دو کشور خواهد بود.
Warning: Use of undefined constant getILikeThis - assumed 'getILikeThis' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/naftsara/public_html/1111/wp-content/themes/bayan/single-default.php on line 68
- تـــازه ترین خبرهای نفت ساران