• تاریخ انتشار خبر: جمعه, ۱۰ مرداد , ۱۴۰۴ | ۱۰:۲۵ | کد خبر : 62748 |
  •   

    به قلم رضا شایسته سردبیر پایگاه خبری نفت ساران و هفته نامه صبح گچساران؛ نفت‌ساران می‌نویسد: خانه مطبوعات پشت در ماند؛ پیج‌داران بی‌نام به جای خبرنگاران نشسته‌اند.

    نفت ساران؛

    در شهرستانی چون گچساران که همواره در کانون تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد، فقدان یک انجمن صنفی و حرفه‌ای برای خبرنگاران، نه‌تنها یک نقص ساختاری، بلکه نشانه‌ای از شکاف عمیق در هویت رسانه‌ای منطقه است. سال‌هاست که بحث تشکیل انجمن خبرنگاران گچساران مطرح است، اما همچنان در مرحله‌ی طرح و گفت‌وگو باقی مانده و به عرصه عمل نرسیده است.

    پرسش اساسی این است: علت این تعویق چیست؟
    پاسخ را باید نه در کم‌کاری نهادهای رسمی، بلکه در یک واقعیت تلخ درون‌صنفی جستجو کرد: عدم عضویت خبرنگاران گچساران در خانه مطبوعات استان.
    واقعیت آن است که تا زمانی که خبرنگاران این شهرستان به دلایل مختلف از عضویت در خانه مطبوعات که تنها نهاد رسمی صنفی و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران کشور محسوب می‌شود سر باز می‌زنند، انتظار تشکیل یک انجمن مستقل و معتبر، بیهوده است.

    نکته مهم اینجاست که خانه مطبوعات تنها سازوکار قانونی برای تمایز میان خبرنگار حرفه‌ای و پیج‌دارها و ادمین‌های صفحات مجازی است. جایگاهی که به‌درستی مرز خبرنگاری رسمی و دارای هویت رسانه‌ای با فعالیت‌های خودجوش و بی‌ضابطه در فضای مجازی را روشن می‌سازد.
    حال، اگر خبرنگاران واقعی گچساران خود از عضویت در این نهاد قانونی خودداری کنند، ناخواسته میدان را برای جولان افرادی خالی می‌گذارند که هیچ آموزش، تعهد یا پایبندی به اصول حرفه‌ای ندارند. این افراد با هیجان‌پراکنی، انتشار اخبار بدون راستی‌آزمایی و القای فضای بی‌اعتمادی، چهره رسانه‌ای گچساران را مخدوش کرده‌اند.

    جای تأسف است که برخی از همین افرادی که از پیوستن به خانه مطبوعات امتناع کرده‌اند، امروز بلندترین صداها را در اعتراض به وضعیت آشفته رسانه‌ای شهرستان دارند. گویی فراموش کرده‌اند که خود در پدید آوردن این وضعیت، نقش‌آفرین بوده‌اند. تقویت میدان ادمین‌ها و تضعیف جایگاه اصحاب رسانه، نتیجه‌ی همین انفعال مزمن است.

    اکنون انتظار از سید علی حسینی ریاست شایسته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گچساران آن است که با قاطعیت و بدون مسامحه، فرآیند عضویت خبرنگاران واقعی را در خانه مطبوعات استان پیگیری و تسهیل کند.
    شرایط امروز ایجاب می‌کند که خبرنگاران گچسارانی، با نگاهی حرفه‌ای، صنفی و مسئولانه، گام اول برای بازآفرینی انجمن خبرنگاران را با عضویت در خانه مطبوعات بردارند؛ چرا که تنها از این مسیر می‌توان اعتبار رسانه‌ای را بازگرداند و فضای رسانه‌ای شهرستان را از چنگال بی‌هویتی صفحات زرد و بی‌اصالت نجات داد.

    به یاد داشته باشیم: تا خبرنگاران خود هویت نپذیرند، نمی‌توانند مطالبه‌گر هویت رسانه‌ای جامعه هدف باشند./ رضا شایسته


    Warning: Use of undefined constant getILikeThis - assumed 'getILikeThis' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/naftsara/public_html/1111/wp-content/themes/bayan/single-1.php on line 73

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط نفت ساران در وب سایت منتشر خواهد شد

    پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

    پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

    نظرات

    وارد کردن آدرس ایمیل اختیاری می باشد

    وارد کردن آدرس وبسایت اختیاری می باشد

    امروز شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴
    • تازه ترین خبرهای ورزشی نفت ساران