استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای کمنظیری را برای تبدیل به قطب گردشگری جنوب کشور دارد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت ساران ، جاذبههای گردشگری یکی از مواردی است که هر کشوری در دنیا شکلهای مختلفی از آن را داشته و باعث جذب گردشگران به آن منطقه میشود. ایران نیز مانند دیگر کشورهای ...
استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای کمنظیری را برای تبدیل به قطب گردشگری جنوب کشور دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت ساران ، جاذبههای گردشگری یکی از مواردی است که هر کشوری در دنیا شکلهای مختلفی از آن را داشته و باعث جذب گردشگران به آن منطقه میشود.
ایران نیز مانند دیگر کشورهای دنیا سرشار از جاذبههای تاریخی، باستانی، طبیعی، مذهبی و تفریحی خاص خود است و هر ساله گردشگران و توریست زیادی از سراسر دنیا را به دیدن از این مناطق وا میدارد.
از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق ایران دارای جاذبههای خاص خود هستند و این امر باعث میشود تا گردشگران زیادی در فصول مختلف سال به مناطق و استانهای مختلف سفر کرده و از جاذبههای دیدنی در مازندران، کرمانشاه، آذربایجان، همدان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، خراسان رضوی و دیگر استانهای کشور دیدن کنند.
فرهنگ و هویت هر کشور و منطقه بخشی از تاریخ آن منطقه است که خود را در شکلهای مختلفی مانند آثار باستانی، طبیعی، تفریحی یا غذاها و آداب رسوم نشان میدهد.
آداب و رسوم و غذاها یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که امروزه اغلب کشورها از طریق آن برای معرفی و شناساندن خود در دنیا و جذب توریست و گردشگران بیشتر از آن استفاده میکنند.
ایران نیز از جمله کشورهایی است که ضمن داشتن جاذبههای گردشگری زیاد، اقوام مختلف با فرهنگها، آداب و رسوم متفاوت در آن ساکن بوده و تنوع غذایی فراوانی متناسب با فرهنگ و سبک زندگی خود دارند.
از باقلا قاتق گیلان و مازندران گرفته تا قلیه ماهیهای جنوب و آش کاردههای کهگیلویه و بویراحمد همگی نشان از فرهنگ و سبک زندگیهای خاص دارد که مردم هر منطقه با توجه به مواد غذایی منطقه خود اقدام به پخت غذاهایی مخصوص به خود کردهاند که در نوع خود بینظیر هستند.
کهگیلویه و بویراحمد، سرزمین آریو برزن یکی از جمله استانهایی بوده که به دلیل خوش و هوایی لقب سرزمین چهار فصل را به خود اختصاص داده است.
این استان با وسعتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، نسبتاً کوهستانی جمعیتی حدود ۷۰۰ هزار نفر را در خود جای داده که حدود ۵۰ درصد آنها (طبق سرشماری سال ۹۰) در شهرها ساکن هستند.
منطقه زیبای شلالدون باشت
کهگیلویه و بویراحمد دارای هشت شهرستان (بویراحمد، کهگیلویه، گچساران، دنا، بهمئی، لیکک، چرام، باشت و لنده) و ۱۷۰۰ روستا است که از شمال با چهارمحال و بختیاری، از جنوب با بوشهر، از غرب با خوزستان و از شرق با اصفهان و فارس همسایه است.
کهگیلویه و بویراحمد به دلیل آب و هوای خاص و جاذبههای گردشگری فراوان هر ساله پذیرای میلیونها گردشگر است.
آبشار کمر دوغ قلعه رئیسی، تنگ سولک بهمئی، چشمه بلقیس چرام، چشمه میشی سیسخت، امامزاده بیبی حکیمه(س) گچساران، بیبیخاتونین(س) بویراحمد، شهر قدیم دهدشت و آبشار یاسوج از جمله جاذبههای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است که هر گردشگری با یک بار دیدن آنها میل به دوباره دیدن آنها را دارد.
این استان نه تنها جاذبههای طبیعی بلکه صنایع دستی باارزش و خاصی مانند گلیم،سیاه چادر، سفره، نمد، گچمه، جاجیم، توبره، گبه و محصولات تزئینی مانند میخک و مهلو دارد که هر ساله در فصلی که حجم مسافر بیشتر است نمایشگاههایی از این محصولات برای گردشگران در نقاط مختلف شهر برپا میشود.
پل تاریخی پاتاوه
آبشار یاسوج
کهگیلویه و بویراحمد ضمن داشتن سوغاتهایی مانند گردو، سیب، انگور، کشک، عسل و فرآورده های کوهستانی (آویشن،بومادران، آنغوزه، چویل و بابونه)، باور، آئین، سنت و پوشش خاص خود را دارد که در کنار دیگر جاذبههای گردشگری خود مورد توجه مسافران و گردشگران قرار میگیرد.
اما غذاهای سنتی و محلی استان یکی از مهمترین آداب و سنتهایی است که از دیرباز وجود داشته و چون از مواد و گیاهان طبیعی منطقه درست میشوند در نوع خود بینظیر بوده و طعم خاص خود را دارند.
شله دویی، شله ماشکی، لیوی، کله جوش، برکو، نون کلگی، شله لیزکی، تلی رملکی، آش کارده، تلی ناردنگی و شلشلی از جمله غذاهای سنتی است که مواد آنها همه از دل طبیعت برآمده، در دشتها کشت شده یا از دل کوههای استان جمعآوری میشوند.
این استان هنوز تا حدودی بافت عشایری خود را حفظ کرده و غذاهای محلی و سنتی را از محصولات و فرآوردههای تولید شده توسط خودشان تهیه میکنند.
و اما مردم این استان مردمی خونگرم، مهمان نواز و مهربان هستند که مهمان را از هر سرزمینی که باشد حبیب خدا دانسته و نهایت احترام و حق مهمانوازی را برای آنها بجا میآورند.
به گزارش فارس؛ کهگیلویه و بویراحمد هر ساله پذیرای میلیونها مسافر و گردشگر از سراسر کشور است که در فصلهای مختلف به خصوص بهار و تابستان به این استان سفر میکنند.
با آرزوی سلامتی و شادکامی برای همه گردشگران، امیدواریم مسؤولان تمام زمینهها و شرایط آسایش و رفاه مسافران را فراهم کنند تا گردشگران تجربه خوشی را از سفر به استان چهارفصل به یادگار ببرند.
گزارش از: پریسیما هاشمی
Warning: Use of undefined constant getILikeThis - assumed 'getILikeThis' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/naftsara/public_html/1111/wp-content/themes/bayan/single-default.php on line 68
- تـــازه ترین خبرهای نفت ساران