• تاریخ انتشار خبر: یکشنبه, ۷ شهریور , ۱۴۰۰ | ۰۸:۰۰ | کد خبر : 49332 |
  •   

    به قلم مرتضی بهروزی‌فر، کارشناس ارشد حوزه انرژی

    نفت ساران؛

    مهمترین چالش صنعت نفت این است که امکان فروش وجود ندارد و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود چالش‌های زیادی در این صنعت وجود دارد بنابراین امیدواریم که این مشکل برطرف شود تا بتوانیم سایر مشکلات را برطرف کنیم.

    حل مشکلات داخلی صنعت نفت مهم‌ترین اقدامی است که باید در دولت جدید مورد توجه قرار بگیرد، توجه به نیروی انسانی در کنار حل مشکلات بین‌المللی می‌تواند تحول بزرگی را در صنعت نف کشور رقم بزند، چراکه پتانسیل‌های فنی بسیار خوبی در این صنعت وجود دارد. اگر تحریم‌ها برداشته شود و ایران مشکلی برای صادرات نفت نداشته باشد به راحتی می‌تواند میزان تولید خود را به ۳.۸ تا ۴ میلیون بشکه حداکثر در شش ماه و حتی کمتر از این زمان برساند. صادرات نفت ایران می تواند ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه افزایش یابد و وضعیت بازار جهانی نفت اکنون به دلیل کرونا مناسب نیست و قیمت‌ها طی یک یا دو سال گذشته در سطوح پایینی قرار گرفته اما با این حال اوپک پلاس با اعمال سیاست‌هایی توانست قیمت‌ها را مهار کند ولی باز هم قیمت‌هایی که بتواند غول‌های نفتی را راضی کند بالاتر از عدد فعلی است. تحت هر شرایطی اگر ایران بخواهد وارد بازار شود و جایگاه قبلی خود را بدست آورد مسلما باید قواعد بازار را رعایت کند اما این قواعد به این معنا نیست که مبنایی که برای همه کشورها درنظر گرفته شده برای ایران نیز لحاظ شود، قطعا ایران باید کمک کند و در کنار سایر کشورها قرار بگیرد اما ابتدا می بایست به جایگاه قبلی خود بازگردد. تا زمانی که ایران به بازار بازنگردد نمی‌تواند متناسب با جایگاهش همراه با سایر کشورها شود، در آن شرایط اگر کشورهای دیگر کاهش تولید داشتند ایران می تواند از آن تبعیت کند، در غیر این صورت هر تصمیمی برای ایران غیر منطقی است و نمی‌توان آن را لحاظ کرد. نزدیک شدن ایران به بازارهای بین‌المللی بستگی زیادی به میزان تعامل با کشورهای بین‌المللی دارد اگر این توافق صورت بگیرد ایران در کمتر از سه ماه می‌تواند به بازار بازگردد و هیچ مشکلی از نظر فنی وجود ندارد و ایران به راحتی می تواند وارد بازار بین‌المللی نفت شد. نمی‌توان در کوتاه‌مدت به عدد چهار میلیون بشکه رسید اما در طول دو تا سه ماه می‌توانیم به عددی منطقی در حوزه صادرات نفت دست پیدا کنیم و مشکل جدی در این حوزه وجود ندارد. پس از خروج آمریکا از برجام (مه ۲۰۱۸ تاکنون) ایران از صادرات حدود ۲ میلیارد بشکه نفت‌خام محروم شد که این مقدار معادل حدود ۱۲۰ میلیارد دلار است.


    Warning: Use of undefined constant getILikeThis - assumed 'getILikeThis' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/naftsara/public_html/1111/wp-content/themes/bayan/single-1.php on line 73
    برچسب ها:


    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط نفت ساران در وب سایت منتشر خواهد شد

    پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

    پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد

    نظرات

    وارد کردن آدرس ایمیل اختیاری می باشد

    وارد کردن آدرس وبسایت اختیاری می باشد

    امروز دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴
    • تازه ترین خبرهای ورزشی نفت ساران