![](https://naftsaran.ir/wp-content/themes/bayan/images/text_resize1.jpg)
![](https://naftsaran.ir/wp-content/themes/bayan/images/text_resize2.jpg)
طول مو، جنس، سن و رنگ مو تاثیری در انتقال شپش نداشته، شامپو کردن معمولی باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمیشود و شستشو با سرکه هم تاثیری ندارد. به گزارش نفت ساران،دکتر محمدعلی نیلفروش زاده رییس انجمن متخصصین پوست ایران، در جمع خبرنگاران گفت: شپش ها حشراتی پهن و بدون بال هستند ...
طول مو، جنس، سن و رنگ مو تاثیری در انتقال شپش نداشته، شامپو کردن معمولی باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمیشود و شستشو با سرکه هم تاثیری ندارد.
به گزارش نفت ساران،دکتر محمدعلی نیلفروش زاده رییس انجمن متخصصین پوست ایران، در جمع خبرنگاران گفت: شپش ها حشراتی پهن و بدون بال هستند که موهای سر، بدن و ناحیه شانه را آلوده میکند. شپش ها سه جفت پا دارند که در قسمت قدامی بدن و مستقیما در پشت سر آنها قرار دارد. این پاها به چنگال های تیزی ختم می شوند که برای تغذیه شپش تطابق پیدا کرده اند و به شپش امکان می دهند که مو یا لباس را محکم بگیرد و به آن بچسبد.شپش ها به پوست می چسبند و از خون انسان تغذیه می کنند و روی ساقه موها تخم می گذارند.
نیلفروش زاده اظهار داشت: ازدحام جمعیت باعث می شود که شپش بتواند از سری به سری دیگر برود. هر کس در هر شرایط آب و هوایی ممکن است به شپش مبتلا شود.
وی افزود: طول مو، جنس، سن و رنگ مو تاثیری در انتقال شپش نداشته، شامپو کردن معمولی باعث از بین رفتن یا پیشگیری از آن نمیشود و شستشو با سرکه هم تاثیری ندارد.
متخصص پوست،مو و زیبایی بیان داشت: تراشیدن موها اگر چه موثر است اما راه حل مناسبی به شمار نیامده و کاملا غیرضروری است. در صورتی که شپش سر از سر فرد دیگری منتقل شده و شکستن زنجیره انتقال تنها با درمان موثر و بررسی تمامی موارد تماس میسر می شود.
وی تصریح کرد: شامپوهای ضد شپش بسیار مؤثر هستند. شامپوی Lindane(GB که در بزرگسالان به کار می رود برای اطفال و خانم های حامله توصیه نمی شود. شامپوی Permethrin ۱% مناسب است .شامپو باید به تمام موها مالیده و ده دقیقه باقی بماند.سپس شسته و یک هفته بعد تکرار شود.این شامپو تخم ها را از بین نمی برد.
لذا بعد از آن باید با محلول حاوی نسبت مساوی از سرکه و آب و با شانه ریز موها پاک شوند. شامپوی Hegor Antipoux تخم ها را نیز از بین می برد. تمام افراد خانواده باید با هم درمان شوند. هر چه که با سر بیمار در تماس بوده (شانه، ملحفه و کلاه)ب اید با آب گرم ۵۵ درجه شسته شوند. وسایلی که در اثر حرارت خراب می شوند باید به مدت ۲ هفته در کیسه دربسته باقی بمانند.
رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی در ادامه اذعان داشت: درمان علامتی خارش پدیدآمده در هر سه نوع شپش سر، تن وعانه عبارت است از تجویز آنتی هیستامین ها، مانند هیدروکسیزین، توسط پزشک معالج. در صورت وجود عفونت ثانویهباکتریال باید هر چه سریع تر درمانآنتیبیوتیک را برای حداقل ۱۰ روزشروع کرد.
وی توصیه کرد: وسایل شخصی و پوششینظیر کلاه، روسری و … به مدت ۳۰ دقیقه با آبجوشانده شوند تا هم شپش و همرشک از بین بروند و سپس خشکشوند. استفاده مرتب از شانه دندانهریز در تشخیص، پیشگیری و درمانشپش سر توصیه میشود و به عنوانیکی از راه های تقویت بهداشتفردی مورد استفاده میباشد.
نیلفروش زاده توضیح داد: فاصلهدندانههای این شانه باید به اندازهایباشد که عملا رشک را از موهای سرجدا نماید. اگر پس از دوبار درمان مجددا به شپش سر مبتلا شدید، این بدان معنی است که فرد مبتلای درمان نشده ای در نزدیکی شما وجود دارد. بههر حال با ابتلای مجدد، دو دوره درمان مجدد هم لازم است.
Warning: Use of undefined constant getILikeThis - assumed 'getILikeThis' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/naftsara/public_html/1111/wp-content/themes/bayan/single-default.php on line 68
- تـــازه ترین خبرهای نفت ساران