به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت ساران شهرستان گچساران به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و به عنوان یک شهر صنعتی نقش بسیاری در تولید درآمد در کشور دارد.
این شهرستان اکنون ۳۰ درصد از نفت کشور را تولید میکند و سهم بسزایی در درآمدزایی در کشور دارد. از این شهر به عنوان پنجمین ابرمخزن تولید نفت در جهان و دومین تولید کننده گاز در کشور یاد میشود.
تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران و به دنبال آن بیکار شدن تعدادی از کارگران اکنون یکی از مشکلات در این شهرستان بوده است.
از تعداد ۷۴ واحد تولیدی و صنعتی در شهرستان گچساران اکنون حدود نیمی از آنها به دلیل وجود مشکلات کمبود نقدینگی و مشکلات مالی تعطیل بوده است.
کمبود نقدینگی سبب تعطیل و نیمه تعطیل شدن ۶۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران شده و تعدادی از کارگران این واحدها را خانهنشین کرده است.
در حال حاضر ۳۵ واحد تولیدی و صنعتی در گچساران تعطیل بوده و تعداد ۱۲ واحد تولیدی و صنعتی در این شهرستان نیز غیرفعال هستند.
عدم سرمایه در گردش از علل اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: تعطیلی برخی واحدهای تولیدی و صنعتی اکنون یکی از مشکلات در حوزه صنعت در این شهرستان است.
رضا شریفی گفت: عدم سرمایه در گردش و کمبود نقدینگی منجر به تعطیلی و نیمه تعطیل شدن تعداد بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان گچساران شده است
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر بیش از نیمی از واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان گچساران تعطیل و نیمه تعطیل هستند.
۳۵ واحد تولیدی و صنعتی در گچساران تعطیل/ ۱۲ واحد نیمه تعطیل
شریفی با اشاره به اینکه اکنون ۳۵ واحد تولیدی و صنعتی در گچساران تعطیل هستند، افزود: ۱۲ واحد تولیدی و صنعتی نیمه تعطیل هستند.
وی تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در شهرستان گچساران را ۲۷ واحد عنوان کرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران تصریح کرد: رکود، عدم سرمایه در گردش و کمبود منابع مالی و معوقات و بدهیهای بانکی از علل اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان است.
شریفی بیان کرد: نبود سرمایه در گردش و کمبود منابع مالی به تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان گچساران منجر شده و این مسئله سبب بیکار شدن کارگران زیادی شده است.
تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران ۱۶۰ کارگر را بیکار کرد
شریفی گفت: تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران سبب بیکار شدن تعداد ۱۶۰ نفر از کارگران این واحدها در این شهرستان شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران بر رفع موانع تولید در گچساران تأکید کرد و افزود: باید زمینه ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی تعطیل شده در این شهرستان جهت راهاندازی مجدد ارائه شود.
شریفی خاطرنشان کرد: البته در سال ۹۴ مشکل ۳ واحد تعطیل شده تولیدی و صنعتی در گچساران برطرف شد و این واحدها مجدد راهاندازی شدند.
شریفی همکاری بانکها با واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران را امری بسیار ضروری دانست و گفت: بانکها با ارائه تسهیلات میتوانند به رونق واحدهای تولیدی در شهرستان کمک کنند.
اجرای اقتصاد مقاومتی سبب رونق واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران میشود
وی با اشاره به اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی در رونق واحدهای تولیدی و صنعتی در گچساران، تصریح کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی میتواند سبب رفع موانع تولید در شهرستان شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران تصریح کرد: ما در بحث اقتصاد در زمینه تولید، توزیع و مصرف مشکلاتی داریم که تلاش برای برطرف شدن این مشکلات ضروری است.
برطرف شدن مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل شده در دستور کار اداره صنعت
شریفی افزود: هدف از اجرای اقتصاد مقاومتی ایجاد اشتغال، بومیسازی، اصلاح شبکههای توزیع و اصلاح الگوهای مصرف بوده است.
وی اظهار داشت: برطرف شدن مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل شده در گچساران و راهاندازی مجدد آن در دستور کار اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قرار دارد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران برطرف شدن مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان را نیازمند همکاری دستگاهها دانست و افزود: همکاری دستگاهها میتواند زمینه راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل شده در این شهرستان را فراهم کند.
گزارش از احسان طالبی خبرنگار تسنیم